HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Jean Leon 3055 Chardonnay 2011

UN BLANC AUTÈNTIC I ORIGINAL.

Una gran vetllada en mig d'una conversa molt amena i animada, envoltat de molt bona companyia, tres dones fantàstiques, que estan aconseguint, que juntament amb les compres d'aquest matí, sigui un dia perfecte en tots els sentits, realment que més es pot demanar?. Encara ens queden 3 dies més per davant per anar ampliant la nostra cultura vinícola.
Com ja vaig comentar en l'entrada anterior, després del Can Feixes, que he de dir que va durar menys que un Telenotícies, aquestes dones semblen esponges ( amb tot el meu respecte), ens vàrem decidir per aquest Jean Leon, que ja feia molt temps que tenia ganes de provar, i el resultat més que satisfactori. Suposo que aquesta també és una de les raons de que el dia fos tant fantàstic i "maravilloso, maravilloso".
Parlant del vi, m'agradaria explicar-vos una curiositat sobre el ja esmentat anteriorment, i és que el nom, 3055 és la llicència de taxi del Sr. Jean Leon, una de les seves primeres ocupacions, i senzillament és un homenatge als seus orígens. Curiositat explicada.


DO. PENEDÈS.
Celler Jean Leon.
Monovarietal de Chardonnay amb una criança parcial de 6 mesos en roure francès.
A la vista, bonic color groc palla, net i brillant amb algun reflexe daurat i una bonica llàgrima bastant densa.
Al nas, complexitat aromàtica mitjana, amb la fruita tropical combinada amb uns molt fins torrats de la criança i tocs especiats, vainilla, subtils anisats i records a pastisseria.
A la boca, entrada potent i sedosa, de cos mig, records afruitats i subtils torrats en boca, molt bona acidesa que li aporta frescor i un final mig i persistent amb un punt dolç.
Un vi que m'ha sorprès molt i que segurament compraré per la meva bodega.


El preu uns 9-10 euros.

"A man A time A wine"


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada