HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Clos Dominic vinyes altes 2009

ADDICTIU.

Sempre he pensat, i de fet n'estic completament segur, que hi ha vins que estan destinats a ser maridats amb música, millor dit, amb bona música, és una d'aquelles coses que et dicten el cor i la ment, un grup de sensacions dins teu et marquen el destí d'una certa ampolla, on gràcies a un conjunt de circumstàncies i casualitats, un vi passarà de ser fantàstic a convertir-se en memorable. Personalment hi ha hagut vins, durant la meva curta tragectòria en aquest fantàstic món, que haurien estat bons vins en unes altres circumstàcies, però que gràcies a l'ambient, la companyia, l'entorn, l'estat d'ànim, el menjar o, com no, la música, han estat vins senzillament orgàsmics. I si tenim la sort de que conflueixin tots aquests elements el resultat pot ser indescriptible.
Des de el primer moment vaig tenir clar que el maridatge perfecte per aquesta extraordinària ampolla era amb el Nothing else matters de Metallica, per la seva força però a l'hora la seva subtilesa, gran elegància i aquest caràcter únic i inconfusible. Coses meves.


D.O.Q. PRIORAT.
Celler Clos Dominic.
Cupatge de Carinyena i Garnatxa amb una criança d'uns 12 mesos (no ho sé del cert) en barriques de roure francès.
A la vista color vermell picota amb rivet violaci de capa alta i una llàgrima densa, lenta i molt abundant, que ens tinta la copa, tot un espectacle, net i brillant.
Al nas és molt captivador i complex, destaca la seva immensa mineralitat, reflex de la llicorella, un dels vins del Priorat que he provat, que més expressa aquest caràcter. Fruita negra madura, records de móres, prunes, fruita vermella, em vénen les maduixes, tot ben integrat amb les notes minerals i els records especiats dolços, vainilla, balsàmic, quelcom de regalèssia, subtils records torrats del seu pas per la fusta. Gran harmonia aromàtica.
A la boca destaca el seu pas potent, ampli i vellutat, cremós, ben estructurat, càlid, equilibrat i amb un gran cos, agradable sensació de la fruita madura i les espècies dolces, acidesa correcta i uns tanins perfectament polits i ben integrats, post gust torrefacte, cacau i una mineralitat captivadora. Final llarg i de gran persistència.
Cent per cent Priorat, extraordinari.


Des de Porrera amb molt d'amor.
Aquesta ampolla va ser un obsequi d'una gent a la que respecto i admiro molt i només em queda donar-los les gràcies.
El preu a botiga sobre els 40 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada