HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Castell de Siurana Selecció de Costers 2010

PART DE LA HISTÒRIA.

El Castell de Siurana és va aixecar a l'istme de la península on hi ha el poble, en un esperó que domina tota la zona, sobre un espadat de més de 250 metres d'alçada.Si bé el pas dels segles i l'acció humana han malmès els vells murs, encara es poden apreciar bona part de les restes de la muralla que el barrava.
Siurana va tenir una gran importància en l'època sarraïna, de fet era la capital del valiat àrab. Després de molt de temps d'espera i setge, els cristians, amb Bertran de Castellet al capdavant, prengueren l'inexpugnable fortalesa l'any 1153. I és que Siurana va esdevenir un important punt de defensa de la frontera islàmica, en construir-se en un punt estratègic des d'on es controlava un ampli territori. Aquesta situació li va permetre ser el darrer reducte musulmà a Catalunya.
Aquest Castell ha tingut un paper important en la història de Catalunya, en diversos moment de l'època moderna i, sobretot, de l'edat mitjana. Això ha fet que hagi sofert al llarg dels anys nombroses transformacions i adaptacions a les diferents necessitats de cada etapa. En conjunt ens trobem davant d'un dels castells més interessants d'aquestes contrades, que ha estat potser massa poc valorat fins ara, atesa la seva importància evident.

I ara toca gaudir-lo.


D.O. MONTSANT.
Celler Cooperatiu Cornudella de Montsant.
Cupatge de Garnatxa i Carinyena amb una criança de 12 mesos en bótes de roure.
A la vista color picota intens de capa alta i rivet granatós, amb una densa llàgrima lenta, net i brillant.
Al nas és de gran intensitat, destaca la fruita negra madura, sense arribar a les notes de confitures ni melmelades, notes especiades, i aromes de bosc, records cítrics com la pell de taronja, fons amb aromes torrefactes, cafè i cacau.
A la boca és un vi amb molt cos, gran volum, ampli, records de la fruita licorosa i les notes especiades, marcada acidesa amb uns tanins rodons, de bona persistència i final força llarg.


A les faldes de la Serra del Montsant, i al voltant de Siurana.


El preu a botiga uns 9 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada