HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Solergibert Sumoll 2014

NOVETAT..

Recordo que fa quasi bé un parell d'anys vam fer una visita al celler Solergibert d'Artés. Va ser un dia molt especial, per diverses raons, però potser la més important, va ser que era un regal per una persona molt especial. Va ser una visita totalment personalitzada per l'ocasió, i on en Josep, ens va tractar de meravella. Van ser unes dues hores fantàstiques on, primer de tot, vàrem visitar la vinya del Pic i amb alguns consells d'en Josep, ens vam endinsar en la poda, tot un espectacle, per part nostre. Seguidament tots cap al tot terreny i direcció a la vinya del Matacans, un paratge amagat entre els boscos d'alzines i pins que envolten Artés. Després d'una curta passejada per la vinya, altre cop al cotxe, aquest cop en Josep ens comenta que aquest any s'ocupa d'una vinya vella de Sumoll, situada en petites terrasses a la part baixa del poble, i que si ens ve de gust ens l'ensenya, evidentment hi anem. I avui, aquí a taula, nosaltres tenim el resultat.
Salut i Sumoll


D.O. PLA DE BAGES.
Celler Solergibert.
Monovarietal de Sumoll
A la vista bonic vermell robí amb tonalitats rosades de capa baixa amb fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és d'intensitat mitja on destaca la fruita fresca vermella, les maduixes, gerds, móres àcides, amb records d'alguna herba aromàtica com el romaní, aromes vegetals, quelcom de flor, roses, violetes i records de pols de camí, terrós.
A la boca és un vi d'extremada subtilitat, fi i fràgil, divertit, de poca extracció i concentració, molt lleuger, de poc cos, fresc, que és beu amb molta facilitat, gràcies a una bona acidesa i la seva baixa graduació, afruitat, amb uns tanins quasi bé inperceptibles, fins amb una persistència i un final correcte.


Bonic Sumoll de Solergibert.


El preu al celler 8-9 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada