HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Finca Garbet 2004

GRÀCIES.

Un dinou de desembre de 2004 va passar quelcom meravellós i extraordinari que va canviar les nostres vides per sempre. D'un dia per l'altre, va aparèixer a les nostres vides una ratolineta molt xica molt xica, que des de aquell diumenge frescot, ha portat l'alegria i la felicitat a casa nostra. Des de sempre, fins hi tot quan era un cagalló, va demostrar un gran afecte per la gent que l'envolta, sempre amb un somriure d'orella a orella i amb un optimisme que s'encomana, ha estat la llum que resta sempre encesa i ens il·lumina el dia a dia, donant-nos forces per seguir endavant, compartint i gaudint de la seva eterna guspira que mai s'apaga. No sé a qui li he de donar les gràcies per tot el que ens ha aportat, ens aporta i ens aportarà en un futur, però gràcies, de debò, mil gràcies, perquè us dic de veritat i amb tota sinceritat, que en aquesta vida tant puta i de vegades tant cruel, no hi ha res millor que l'amor d'una filla.
Gràcies Júlia.


D.O. EMPORDÀ.
Celler Castell de Perelada.
Cupatge de Syrah (90%) i Cabernet Sauvignon (10%) amb una criança de 15 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color entre robí i picota amb rivet granatós de capa alta i amb una fantàstica llàgrima molt lenta i abundant que ens tinta la copa, net i brillant.
Al nas és un espectacle d'aromes de gran complexitat, lo que més destaca són els fantàstics balsàmics, les notes mentolades, juntament amb la fruita vermella i negra molt madura, nabius, prunes, móres, fines espècies com el pebre, notes de bosc mediterrani , herbes aromàtiques, sotabosc, agradables records de tinta i cera, notes de tabac aromàtic i uns extraordinaris torrats molt fins, pa torrat, cafè, cacau, i extraordinàries notes de sucre cremat i toffee, mineral.
A la boca entrada potent, profund, molt ampli, i molt equilibrat, apareixen la fruita, les espècies, les notes torrefactes, les mediterrànies, el fons mineral, agradables notes amargues, i una acidesa encara força interessant, amb uns tanins fins i dolços, amb un final molt llarg i amb una persistència extraordinària amb notes salines.



Una de les millors coses que he tastat.


El preu a botiga uns 90 euros, però aquesta va ser un regal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada