HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Villa de Corullón 2014

SABER FER.

Corullón és un municipi de la província de Lleó, a la comunitat autònoma de Castella i Lleó. És un dels municipis d'El Bierzo en els quals es parla gallec.
Introduït pels romans i estès pels monestirs medievals de l'ordre del Cister, el cultiu de la vinya i la producció de vi a la zona del Bierzo ha experimentat en els últims anys una revolució vinícola que ha situat la seva producció al mapa mundial de grans vins.
El principal factor de tal èxit es deu a la varietat autòctona de la regió, la mencía, un raïm negre que ofereix vins estructurats, carnosos, sedosos i elegants, característiques que han captivat els paladars més exigents i ajuden a mirar el futur amb optimisme.
Un altre factor important és la seva situació geogràfica. Situada al nord-oest de Castella i Lleó i fronterer amb Galícia, el Bierzo gaudeix d'un microclima especial. L'abric de les Muntanyes de Lleó i la Serralada Cantàbrica protegeixen la zona dels vents humits de l'Atlàntic, i l'escassetat de pluges típica de Castella ajuda a l'òptima maduresa dels seus raïms.


O això és el que diuen....


D.O. BIERZO.
Descendientes de J.Palacios.
Monovarietal de Mencia amb una criança de 16 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color entre cirera fosc i porpra amb el rivet grana-morat, de capa mitja-alta i amb fina llàgrima, net i brillant.
Al nas un pel tancat, respira, respira, respiraaaa..., això ja és una altre cosa, notes d’incens, agradable finor, net i intens, aromes de fruita vermella, groselles, gerds, flors seques, violetes i espígol, notes especiades, herbes aromàtiques, mineral, carbó, agradables torrats.
A la boca és un vi vellutat, elegant i equilibrat, auster, de mig cos, agradable, vi harmònic, voluptuós, potent, amb notes balsàmiques, és expressiu amb la fruita vermella, i amb un gran frescor floral, tanins marcats, per polir un pèl, persistència terrosa i mineral i final molt llarg.



Fantàstic, però amb un parell d’anys més al celler....


El preu uns 39 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada