HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Crozes-Hermitage Silène 2010

LARNAGE I GERVANS.

En la mitologia grega Silène era un vell gros i estrany sàtir, déu menor de l'embriaguesa. Era el pare adoptiu, preceptor i lleial company de Dionís, el déu del vi, alhora que era descrit com el més vell, savi i borratxo dels seus seguidors.
Silène es considera fill d'Hermes, com succeeix amb la majoria dels sàtirs, però en altres tradicions se'l fa fill de Pa amb una nimfa, o de Pa amb Gea. Com amb Dionís, se situava el seu lloc de naixement a Nisa
Silène és conegut pels seus excessos amb l'alcohol, ja que el seu amor pel vi era la seva passió (això em sona). Per això solia estar borratxo i havia de ser sostingut per altres sàtirs o portat en ruc. No obstant això els de la seva raça no podien seguir bevent indefinidament com haurien volgut, doncs eren mortals com es dedueix de les seves tombes, trobades tant a la terra dels hebreus com en Pèrgam.
Es deia que quan estava ebri Silène posseïa una saviesa especial i el do de la profecia. El rei frigio Mides estava ansiós per aprendre de Silène i va capturar a l'ancià tirant licor a una font de la qual Silène solia beure. Quan va caure dormit, els servents del rei el van agafar i el van portar al seu senyor. Silène va compartir amb el rei una filosofia pessimista: que el millor per a un home és no néixer, i que si naixia, havia de morir el més aviat possible.


APPELLATION CROZES-HERMITAGE CONTRÔLÉE
Celler J.L. Chave Sélection
Monovarietal de Syrah amb una criança de 18 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color vermell robí amb el rivet rosat, de capa mitja-alta i d'abundant llàgrima fina i lenta, net i brillant.
Al nas és tot harmonia i equilibri d'aromes complexos i de gran qualitat, destaca la seva bonica fruita negra, móres, prunes, nabius, i un agradable i hipnotitzant perfum d'arbres aromàtics, com el llorer, apareixen subtil notes d'olivada i encens, espècies exòtiques i records de violetes, tot envoltat per una mineralitat extraordinària.
A la boca és un reflex del nas, elegant i precís, estructurat, complexe, bouquet fantàstic, de pas sedós i molt agradable, envoltant i molt refrescant gràcies a una acidesa molt viva i uns tanins suaus, fruita, espècies i mineralitat, s'ajunten per donar un post gust molt persistent i un final llarg.

Un vi per beure, beure i beure.


Excel.lent Syrah del Rhône




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada