HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Ratzenberger Steeger St. Jost Grosses Gewächs 2009

WIR TRINKEN DEUTSCHLAND !

Der Mittelrhein ist die spektakuläre Kulisse für den den Wein. Die Perfektion aus Weinbergslage Geologie und Winzerhand schaffen den typischen Mittelrhein Wein.
Wir stehen für Tradition die in Generationen weitergereicht werden und einer Kellereitechnik die es schafft die Traubenqualität in die Flasche zu bringen. Unsere Arbeit ist ausgelegt, dass wir das Terroir erhalten und schmeckbar machen.
Im Herzen des Anbaugebietes Mittelrhein liegt Bacharach. Hier erzeugt unsere Familie schon seit drei Generationen Weine der Spitzenklasse. Inmitten des tief eingeschnittenen Rheintals mit seinen schönen Seitentälern besitzen wir Weinlagen der höchsten Güte.
Unser Hauptaugenmerk gilt dem Riesling, der hier am Mittelrhein eine lange Tradition besitzt.
Niedrige Hektarerträge und naturnaher Weinbau schaffen die Grundlage für herausragende Weine.
Durch modernste Kellertechnik erhalten wir die Traubenqualität und erzeugen feinfruchtige Rieslinge von hohem Alterungspotenzial.


MITTELRHEIN
Weingut Ratzenberger
Monovarietal de Riesling amb criança en fusta
A la vista color groc daurat profund amb fina llàgrima, net i molt brillant.
Al nas és complex i ple de detalls aromàtics, és fresc amb notes cítriques, llima, pell de llimona, fruita madura, préssec, mango, poma verda, aromes de terra mullada, notes herbàcies, floral, subtil quitrà i notes de llumí, esmalt, molt mineral amb records de pissarra i pedra foguera, notes especiades exòtiques, tots els elements estan en perfecte equilibri, tota una fragància realment embriagadora.
A la boca ens omple la seva fantàstica mineralitat, amb una fragància madura i complexe, és saborós, greixós, suau, sedós i ric, equilibri perfecte fruita, alcohol, acidesa, que en aquest cas és fina i deliciosa, és un vi per seure i gaudir lentament, és un passeig per la delicadesa ple de sensibilitat i subtilesa. (vaja, com les mans de la meva fisio). 


Ara ja està excel.lent però encara té un gran potencial de guarda.



El preu uns 20 i piku a botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada