HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.



diumenge, 25 de març de 2018

Txacolí Uno 2014

ASMATZEKO ETA EZAGUTZEKO

Tres maneres d'entendre el txacolí, les varietats i la zona: Un rector, un restaurador i un ramader, els tres són la Bodega Goianea. Creuen en una filosofia i uns criteris per redescobrir la zona de Txacolí d'Àlaba, creient en el seu gran potencial per l'elaboració de vins atlàntics fora dels criteris normals del Txacolí.
Cura absoluta pel raïm autòcton, respecte pel terroir i el clima, respecte i protecció pel medi ambient, i vocació en l'elaboració evitant qualsevol tipus de maquillatge.



D.O. ARABAKO TXAKOLINA
Celler Goianea
Cupatge de Hondarribi Zuri i Hondarribi Zuri Zerratie amb una criança de 6 mesos amb les mares.
A la vista color groc llimona amb lleus reflexes daurats i cerosos amb fina llàgrima lenta, net i brillant.
Al nas és de bona intensitat amb notes minerals de pedra seca i guix acompanyades per intensos aromes cítrics, llima, i quelcom de fruita com la poma verda, també pinzellades tropicals barrejades amb fruits secs, avellanes i ametlles, fons amb agradables notes herbàcies i tocs salins.
A la boca presenta una certa untuositat, de bon volum i ampli, llarg i profund, elegant, marcat per les notes cítriques i minerals, acidesa elèctrica i vibrant que li aporta un frescor fantàstic, bona persistència am b un bon punt d'amargor i final llarg mineral i salí.



Gran descobriment, sempre és bo deixar-se aconsellar i saber escoltar.


El preu a botiga uns 10 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada